Порошенко обговорив із Еміром Катару поставки скрапленого газу в Україну

Порошенко обговорив із Еміром Катару поставки скрапленого газу в Україну

Президент Петро Порошенко обговорив з Еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадою Аль Тані можливості співпраці між країнами та перспективи виходу катарського скрапленого газу на український ринок.

Також Порошенко запросив Еміра відвідати Україну. Про це йшлося під час зустрічі лідерів держав, повідомляє прес-служба Президента.

“Під час переговорів йшлося про посилення співпраці в сільському господарстві, енергетиці та сфері транспортної інфраструктури, зокрема портової галузі. Співрозмовники обговорили перспективи виходу катарського скрапленого газу на український ринок”, - ідеться в повідомленні.

Крім того, сторони домовилися про проведення міжурядової економічної комісії у 2018 році.

В АП розповіли, що під час зустрічі також було відзначено зростання показників двосторонньої торгівлі та висловлено обопільну зацікавленість у подальшому розширенні співробітництва у торговельно-економічній, інвестиційній, сільськогосподарській та оборонній сферах, а також у галузях енергетики, транспорту, медицини, освіти і туризму.

Порошенко подякував Еміру Катару за послідовну позицію щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України й проінформував про ситуацію на Донбасі через триваючу агресію РФ.

Також Глава держави запросив Еміра відвідати Україну з візитом.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня Президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Державі Катар. Глава держави вже зустрівся з прем’єр-міністром шейхом Абдуллою бін Насером бін Халіфою Аль Тані, та взяв участь у відкритті виставки AGRITEQ-2018 у Катарі, де представлена українська експозиція.
джерело: https://www.ukrinform.ua