Порошенко прибув до Авдіївки на відкриття газогону

Порошенко прибув до Авдіївки на відкриття газогону

Президент Петро Порошенко прибув з робочою поїздкою до Авдіївки Донецької області, де  разом з представниками українських закордонних дипустанов візьме участь у відкритті нового газогону в обхід окупованих територій.

Робоча поїздка Президента України на Донеччину / Фото: Палінчак Михайло

До Авдіївки в рамках участі у ХІІІ Нараді керівників закордонних дипломатичних представництв України також прибули 80 українських дипломатів. 

 

Як відомо, газогін був пошкоджений у результаті бойових дій на Донбасі понад рік тому.  

Міністерство закордонних справ 26-28 серпня проводить ХІІІ Нараду керівників закордонних дипломатичних представництв України. У ній очікується участь Президента України Петра Порошенка.

На початку серпня глава держави повідомив, що в рамках наради буде скоординовано дії з відновлення суверенітету і територіальної цілісності держави та визначено ключові пріоритети за всім комплексом наших зовнішніх відносин. 

Порошенко особисто переконався у відновленні газопостачання Авдіївки

Порошенко особисто переконався у відновленні газопостачання Авдіївки

Президент Петро Порошенко у неділю, 26 серпня, відвідав одне з помешкань Авдіївки, щоб особисто переконатися, що газопостачання відновлене.

"Український газ нарешті пішов з робочим тиском на всі газомережі Авдіївки і семи населених пунктів. Особисто в цьому переконався, відвідавши одне з помешкань Авдіївки. Тут живуть фантастичні люди, справжні українці, які попри намагання російських загарбників приректи людей на холодну смерть, відмовилися від добровільної евакуації", - зазначив Президент.

Він додав, що вдалося позбутися газового шантажу РФ. "Декілька днів тому виповнилося тисяча днів як ми живемо без російського газу. Ми твердо рухаємося вперед. Авдіївка сьогодні – символ цих змін", - зазначив Президент.

Джерело: www.ukrinform.ua